2021-05-07 07:43:31• hírek • Agerpres

Nem a keresztelési szertartás következtében halt meg a csecsemő

Elkészült a törvényszéki orvostani jelentés az ortodox keresztelési szertartást követően meghalt hathetes csecsemő ügyében. A dokumentum szerint tüdőgyulladás idézte elő a suceavai csecsemő halálát.

A jelentés értelmében a halál akut szív- és légzési elégtelenség miatt állt be, amelyet súlyos tüdőgyulladás okán fellépő akut légzési nehézség váltott ki. A szakemberek következetései szerint nagyon súlyos volt az egyébként koraszülött kisgyerek állapota, betegsége végzetes volt. A keresztelői szertartást végző pap ellen bűnvádi eljárás van folyamatban gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, és a törvényszéki orvostani jelentés meghatározó fontosságú az ügy tekintetében.


Alexandu Mazarache az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, a jelentés kedvező számára, de nem kellett volna nyilvánosságra kerülnie, ugyanis még nem zárult le a nyomozás. A pópa továbbra is ártatlannak vallja magát.


"Én tudom, hogy kell zajlania a keresztelésnek, nem ez volt az első ilyen szertartásom. (...) A szülők nemcsak hogy nem szóltak, hogy a gyermek beteg, most is azt állítják, hogy teljesen egészséges volt, bár a törvényszéki orvostani jelentésből egyértelműen kiderül, hogy milyen betegségei voltak. Mindenkit hibáztatnak, csak magukat nem. Én nem akarok hibáztatni senkit" - fogalmazott a pap, hozzátéve, bár négy törvényszéki orvos volt jelent a boncolásnál, tudomása szerint a szülők kérni fognak egy ellenszakértői véleményt.


A víz alá merítéssel járó keresztelői szertartást követően elhunyt csecsemő családját eddig nem sikerült elérnünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: